Tuesday

Helgens utstillinger

Nok en helg har forsvunnet altfor fort, men jeg rakk blant annet to utstillinger, Galleri Dalype og Galleri View (og litt oppussing av studioen/en senere post).


Sissel Øverlie - "I strekens kjølvann" 

Min kjære venninne Sissel har åpnet sin første seperatutstilling - "I strekens kjølvann" - og på tide! Vi har stått side om side i studioen i mange år og hatt mange gode kunstsamtaler underveis. Felles utstillinger har det også vært, men som sagt denne gangen står hun alene. Og en ganske imponerende utstilling er det blitt.

"Gult landskap", "Dyrenes verden", "Gutta boys" Akryl 60x60

"Syklist II" -kull på lerret 100x90

"Tre" I II III og "Venner" I II III Akryl 20x20

Sissel er både maler (akryl) og grafiker og i begge media vises en følsomhet og beherskelse av elementene. Begrenset fargepalett, aldri overlesset, ikke en linje for mye, men likevel en utstråling som fanger deg inn og innimellom skimter vi et glimt av humor. Spesielt i grafikken er dette synlig og med herlige titler.

"Learning to fly"  3/20  - Grafikk 25x25
Utstillingen som består av 34 malerier, 7 tegninger og 12 grafikkarbeider står frem til 20. mars 2011, og vel verdt å se!

Galleri View - Hilde Bergfjord Brunvoll

Villa Paradiso - Hilde Bergfjord Brunvoll - olje på lerret 2010
På Galleri View i Markveien 24 åpnet Hilde Bergfjord Brunvoll sitt seperatutstilling "Øyeblikk".  Hilde er min tidligere nabo, nå bosatt i Molde og med mange år bak seg i California. Det var der hun lærte å male og spesielt trives hun "en plein air" altså i naturen. Hun viser en del landskapsbilder fra Moldetraktene, men det som spesielt gjør utstillingen spennende er de mange Grünerløkka stemninger, altså cityscapes.  Hun har truffet det karakteristiske ved "løkka" uten å bli for detaljefiksert, løs og ledig i strøken . Herlig fargebruk og har lykkes å få frem den gode atmosfæren i gatene. Telthusbakken både ovenfra og på vei opp vises også. Min favoritt var de tre herrene på benken. (foto kommer) Spesielt mange solskinnsbilder, men det er vel helst da man jobber "en plein air"?   Utstillingen står frem til 1. april 2011. Vel verdt å få med seg.

No comments: