"Toppidrettsutøvere er også kunstnere" ifølge en doktorgradsavhandling fra Høgskolen i Nord-Trøndelag (hvor ellers ?). Jeg kom over artikkelen nylig i forbindelse med forberedelser til malekurset "Vi møter lyset" 5. og 6. mars. "De er mer kunstnere enn slitere" og gjør det best når de "føler flyt og rytme er på plass". Og det er vel noe vi andre kunstnere også kan kjenne oss igjen i vel?
Uansett så er det utrolig mange kunstnere som har malt vinterlandskap eller latt seg inspirere av "vinter" i sine bilder, og da går tankene mine til Munch selvfølgelig.
I tillegg til hans malerier så er det i disse VM dager laget isskulpturer langs Karl Johan med utgangspunkt i 5 av hans malerier. Skal prøve å stikke innom dette en dag for å vise dere.
Vinterens malekurs dreier seg ikke nødvendigvis om å male vinterlandskap, men det kan være en inspirasjon og innfallsvinkel til å undersøke farger og lys. Det er jo relevant i all slags maleri, uansett abstrakt eller figurativ tilnærming.
Skulle VM 2011 ta all oppmerksomhet og ledige stunder, så er det anledning til nok en kreativ helg 9. og 10. april, da er det "Collage" som settes i fokus. Velkommen
Etter vel 2 uker i dette fasinerende landet, prøver jeg å fordøye noen av opplevelsene. Det første som slår deg er selvfølgelig varmen, støyen og kaoset, selv om flyplassen i Delhi er meget behagelig, moderne og velorganisert, ihvertfall kl. 6 om morgen.
40 kameler gjennom Delhi i anleding Rebublic Day
I gasskø - rickshawene går nå på gass og det hjelper betraktelig på forurensning i Delhi
Mr. Hargopal Singh, vår eminente sjåfør som tok oss på en privat omvisning i sitt tempel Gurdwara Bangla Sahib.
Jeg skal ikke lage en reiseskildring, men prøve å gi noen synsinntrykk fra en liten flik av dette enorme landet. Vi var kun noen få dager i Delhi, derfra en togtur til Chandigarh (NSB har noe å lære her..) og så tilslutt en ukes opphold i Goa.
"Meals on Wheels" først kom kelneren med en rose.. så forretten, og tilslutt middag. Alt inkludert i togbilletten!
Hellige kuer sett fra hotell vinduet.
Men så var det fargene! Fra de ubestemmelige grå, brune, gule, grønsje i det tørre landskapet, skurene der folk bodde, smugene du ikke helt turde rusle gjennom og klesplaggene som knapt skjulte kroppen til de mest intense fargene i nettopp klesplaggene, bygninger, utsmykninger og solnedganger over India havet. Med andre ord kontraster overalt.
Frukt og grønnsaksmarked om kvelden - Chandigarh
Rock Garden - Chandigarh der alt er lagd av resirkuelrte materialer.
Ambisjonen om å utforske pasteller og Indias farger kunne jeg bare glemme. Tiden gikk til å virre med hodet, observere, prøve å forstå og nyte god mat og hyggelige mennesker. Jeg prøvde å ta en del bilder, men ikke alltids lett å komme tett inn på situasjoner og samtidig respektere menneskenes privatsfære. Og så er det alt du ser fra en rickshaw i farta!
Og så var det Goa, med sine mange flotte bygninger, arven etter portugiserne. Mange var fortsatt ivaretatt, men dessverre så altfor mange i forfall. Og så var det strandlivet. Og uansett hvor du så kvinner, og det var ikke ofte, så var de bøyd over ett eller annet, et barn, en gryte, en feiekost, alltid i arbeid. Ellers var det kun menn å se ...
På jakt etter ?
Fruktselgeren på stranda - Sea Paradise - Mandrem beach
Totalt sett en spennende opplevelse, mye å fordøye og så får vi se hvordan dette bære frukter i kunstuttrykket mitt fremover.
Det ble lite tid til å observere Indisk kunstliv, og det får komme i en senere post. Imens kan du hygge deg med Kermit - Lime in the Coconut !