Wednesday

Apropos priser

Jeg ble nysgjerrig på dette med priser og konkurranser og har prøvd å finne litt ut av det.  Som alltids så går jeg til orakelet og det er Katherine på en av mine favorittbloggene, Making a Mark. Jeg fatter ikke hvordan denne kvinnen får det til. Hun er fortiden rangert som den 4. mest lest/viktigste kunstblog i Storbritannia. Uansett rangeringen så er det utrolig mye å hente hos henne for deg som er interessert i både teknikk, fag, salg, utstillinger og det som rør på seg innen billedkunst generelt. Kanskje ikke det mest hippe som foregår der, men en bredde uten like og med mange linker.

I hvertfall så har hun sett på dette med priser og utstillinger som jeg snakket om i forrige posten om Turner Prize. Blant de utrolige mange var det først og fremst  BP Portrait Award som fanget min interesse.


Changeling by Peter Monkman / BP Portrait Award winner 2009.

Denne prisen som har eksistert i 30 år har som mål å oppmuntre kunstnere til større fokus på og utvikling av portrettmaling. Alle over 18 år, uansett hvor i verden de bor, kan delta med 1 stk arbeid. Minstemål er 25x20 uten ramme og fortrinsvis i olje, tempera eller akryl. Dette bør gi mange en mulighet.(I 2008 deltok 1727 kunstnere...)    MEN dessverre er søknad om deltakelsen for årets pris 2010 akkurat gått ut.


Manuel by Analisa Avancini / BP Portrait Award 2009

Det hele foregår i regi av National Portrett Gallery som er et fabelaktig sted å tilbringe noen timer...  Skulle noen ønske å delta neste år (og det går fort ) så fins det detaljert informasjon om dette og det kan gjøres elektronisk. Bildet må riktignok leveres til juyering på egen bekostning i London. Oppnår man ikke deltakelse, så blir det en London tur til...  Alle som slipper gjennom nåløyet blir utstilt og det er denne utstillingen som drar horder, i år fra 24. juni til 19. september. De omlag seksti bildene som slapp gjennom nåløyet ifjor, ble sett av over 176 000 mennesker kun i London. Og etterpå går utstillingen på turne landet rundt. Så det er klart her er det mye oppmerksomhet, anerkjennelse og prestige ute og går. Tilsammen 4 priser utdeles. Så nå kan du begynne å planlegge neste års deltakelse, eller kanskje en Londontur!

No comments: