Sunday

Kunst og kultur og ferieplaner.

Er sommeren virkelig her, solen snur om noen dager og snart er det ferie!  For de som ikke helt har planene i boks så er det fortsatt noen plasser igjen på sommerens malekurs "Landskap uten kart" 15. - 19. juli 2013.

Tor-Erik setter spor sommeren 2012.

 
Det skal bli deilig med fri og tid til maling. Vi reiser aldri bort om sommeren, Oslo (og Norge) er for flott til det. Da er vi turister i byen og nyter stillheten rundt oss. Og det skjer så mye på kunstfronten i år som jeg vil ha med meg. 

Munch 150 år
Jeg har ikke helt oversikt over alt som skjer, det finner du i aktivitetskalenderen Munch 150 år, men vil veldig gjerne få med meg Nasjonalgalleriets utstilling. Den trekker fulle hus.
Jubileumsutstillingen "Munch 150" er den mest omfattende presentasjonen av Edvard Munchs kunstnerskap som noensinne er vist. Her vises bilder gjennom 60 års enorme kunstnerskap. Utstillingen er delt på to visningssteder. Verk fra 1882–1903 vises i Nasjonalgalleriet, mens arbeider fra 1904–1944 kan oppleves i Munch-museet.

Ellers er jo en tur til Blaafarveverket alltid en flott opplevelse og her er det Munch og de unge friluftsmalerne på Modum. Her malte han blant annet Piken på sengekanten også kjent som Morgen, 1884.

 

Og blir det Munch i meste laget så er det to kunstnervenner som holder utstilling i sommer, begge i Vestfold. Henriette Finne på Engø gård hotell og Hanne Friis som har en installasjon i Åsgårdstrand sammen med 3 andre kunstnere.

London og Larkollen
Så er det noen som sikkert kommer seg til storbyen i løpet av sommeren og her skjer det stadig noe spennende. Making a Mark, den fantastiske bloggen til fantastiske Katherine har lagd en fyldig oversikt som er et godt utgangspunkt. Ikke minst Royal Academy Summer exhibition er vel verdt å sette av tid til. Over 1000 arbeider i flere stilarter og media. frem til 18. august 2013.

Og som sagt, er du ennå uten planer så er det fortsatt noen ledige plasser på sommerens malekurs, "Landskap - uten kart",  og du behøver ikke male som Munch.

No comments: