Sunday

Nybegynner - malekurs

Den nye Cezanne
Hvor lenge er man nybegynner før man er begynner og når blir man viderekommen? For ikke å snakke om erfaren maler og kunstner! For de som har tatt den formelle kunstveien med høyskole og/eller akademi er svaret egentlig gitt. Men erfaren er man vel først med et par utstillinger bak seg?? 
Men for mange andre, og meg selv inkludert, så er det mange andre veier frem til å kalle seg erfaren kunstmaler. Forutsetningen er at man "gjør" det, ikke bare "tenker" det. Jeg fant dette utsagnet på en bodybuilding site "It doesn`t matter how many years you have been working out, if you have not added much muscle mass and are relatively weak, you are a beginner". 

Med andre ord skal man komme seg videre og se fremskritt, må det vedlikeholdes og utvikles. Ser vi på noen av de store kunstnere gjennom tidene, er det vanskelig å tenke seg at også Rembrandt, Cezanne, Munch og Per Kirkeby har vært nybegynnere. Men alle startet fra scratch! 

Det fins mye informasjon på internett for nybegynnere, blant annet her about.com painting,  men kanskje et kurs for nybegynnere der du kan både spørre og prøve ut det du lurer på, være en god start.
Velkommen til høstens Malekurs - vi starter fra scratch 27. og 28. oktober 2012.

No comments: