Tuesday

Tendenser 2011 - Kunsthåndverk

Gunvor Nervold Antonsen - tekstil montasje. Brukt også på plakaten.

 
Det har skjedd mye innen kunsthåndverk siden de første Tendenser på Galleri F15/Alby i min ungdom på 70 tallet. Dagens utstilling viser at samtidens kunsthåndverk er mer forankret i en ide (concept/mening)  enn et praktisk funksjonell uttrykk/gjenstandsbasert. Tendenser 2011 med undertittel "Ny Natur"  har som rød tråd å vise et samtidsuttrykk av naturen, noe kuratorene mener har spilt en mindre framtredende rolle før nå.

Jim Darbu - "Antagonistene" keramikk

Konseptbasertkunst betyr ikke at utstillingen er vanskelig tilgjengelig. Tvert imot ifølge Arnt Fredheim, (bla) anmelder i Moss Avis. Han syns utstillingen kunne vært mer kritisk og savner dramatikk og synliggjøring av den brutale virkeligheten vi også opplever i naturen. "En utstilling med potensiale som går i husflids-fellen." 

Hanna Hedman - Smykke/skulptur. Sølv, kobber, andre materialer

Det er fortsatt en visuell, estetisk opplevelse, du blir sugd inn i installsjonene og lysten til å ta på kunstverkene er høyst tilstede. Og sammen med kunnskapen om kunstnernes intensjon syns jeg er grunn nok til å besøke årets utstilling. Den står frem til 5. juni 2011.  

No comments: