Wednesday

Malekurs eller VM på ski 2011 ?

"Toppidrettsutøvere er også kunstnere" ifølge en doktorgradsavhandling fra Høgskolen i Nord-Trøndelag (hvor ellers ?). Jeg kom over artikkelen nylig i forbindelse med forberedelser til malekurset "Vi møter lyset" 5. og 6. mars. "De er mer kunstnere enn slitere" og gjør det best når de "føler flyt og rytme er på plass". Og det er vel noe vi andre kunstnere også kan kjenne oss igjen i vel? 
 
Uansett så er det utrolig mange kunstnere som har malt vinterlandskap eller latt seg inspirere av "vinter" i sine bilder, og da går tankene mine til Munch selvfølgelig.  

Den gule tømmerstokken - Edv. Munch 1912
129x160,5 olje på lerret. Foto fra http://www.munch-museeum.no/


Galopperende Hest - Edv. Munch 1910-12. 148x120
Olje på lerret. Foto fra http://www.munch-museum.no/

I tillegg til hans malerier så er det i disse VM dager laget isskulpturer langs Karl Johan med utgangspunkt i 5 av hans malerier. Skal prøve å stikke innom dette en dag for å vise dere.  

Vinterens malekurs dreier seg ikke nødvendigvis om å male vinterlandskap, men det kan være en inspirasjon og innfallsvinkel til å undersøke farger og lys. Det er jo relevant i all slags maleri, uansett abstrakt eller figurativ tilnærming.

Oscar Bodøgaard
foto http://www.bodogaard.no/

Skulle VM 2011 ta all oppmerksomhet og ledige stunder, så er det anledning til nok en kreativ helg 9. og 10. april, da er det "Collage" som settes i fokus. Velkommen

No comments: