Friday

Fargerik India

Etter vel 2 uker i dette fasinerende landet, prøver jeg å fordøye noen av opplevelsene. Det første som slår deg er selvfølgelig varmen, støyen og kaoset, selv om flyplassen i Delhi er meget behagelig, moderne og velorganisert, ihvertfall kl. 6 om morgen. 

40 kameler gjennom Delhi i anleding Rebublic Day 

I gasskø - rickshawene går nå på gass og det hjelper betraktelig på forurensning i Delhi

Mr. Hargopal Singh, vår eminente sjåfør som tok oss på en privat omvisning i sitt tempel Gurdwara Bangla Sahib.
Jeg skal ikke lage en reiseskildring, men prøve å gi noen synsinntrykk fra en liten flik av dette enorme landet. Vi var kun noen få dager i Delhi, derfra en togtur til Chandigarh (NSB har noe å lære her..) og så tilslutt en ukes opphold i Goa.

"Meals on Wheels" først kom kelneren med en rose.. så forretten, og tilslutt middag. Alt inkludert i togbilletten!
Hellige kuer sett fra hotell vinduet.
Men så var det fargene! Fra de ubestemmelige grå, brune, gule, grønsje i det tørre landskapet, skurene der folk bodde, smugene du ikke helt turde rusle gjennom og klesplaggene som knapt skjulte kroppen til de mest intense fargene i nettopp klesplaggene, bygninger, utsmykninger og solnedganger over India havet. Med andre ord kontraster overalt.

Frukt og grønnsaksmarked om kvelden - Chandigarh


Rock Garden - Chandigarh der alt er lagd av resirkuelrte materialer.
Ambisjonen om å utforske pasteller og Indias farger kunne jeg bare glemme. Tiden gikk til å virre med hodet, observere, prøve å forstå og nyte god mat og hyggelige mennesker. Jeg prøvde å ta en del bilder, men ikke alltids lett å komme tett inn på situasjoner og samtidig respektere menneskenes privatsfære. Og så er det alt du ser fra en rickshaw i farta!

Og så var det Goa, med sine mange flotte bygninger, arven etter portugiserne. Mange var fortsatt ivaretatt, men dessverre så altfor mange i forfall.  Og så var det strandlivet. Og uansett hvor du så kvinner, og det var ikke ofte, så var de bøyd over ett eller annet, et barn, en gryte, en feiekost, alltid i arbeid. Ellers var det kun menn å se ...
 
På jakt etter ?

Fruktselgeren på stranda - Sea Paradise - Mandrem beach
Totalt sett en spennende opplevelse, mye å fordøye og så får vi se hvordan dette bære frukter i kunstuttrykket mitt fremover.
Det ble lite tid til å observere Indisk kunstliv, og det får komme i en senere post. Imens kan du hygge deg med Kermit - Lime in the Coconut !
No comments: